Translate

четвер, 5 вересня 2019 р.

Порядок призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям

    Чи має право жінка на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям, якщо на момент звернення (15 лютого 2019 р.) із заявою про таку допомогу вона не працює і не перебуває на обліку в центрі зайнятості?
    У якому порядку призначають державну допомогу малозабезпеченим сім'ям?
Д. Москаленко, м. Київ

    Відповідь. За Законом України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям» державна соціальна допомога не призначається. якщо працездатні члени малозабезпеченої сім'ї не працюють. не служать, не вчаться за денною формою навчання в загальноосвітніх, професійно-технічних, вищих навчальних закладах І—IV рівнів акредитації впродовж трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням державної соціальної допомоги (крім осіб, які в установленому порядку визнані безробітними та за інформацією центрів зайнятості не порушують законодавства про зайнятість щодо сприяння своєму працевлаштуванню; осіб, які доглядають за дітьми до досягнення ними трирічного віку або за дітьми, які потребують догляду впродовж часу, визначеного в медичному висновку лікарсько-консультативної комісії, але не більш ніж до досягнення ними шестирічного віку; осіб, які доглядають за особами з інвалідністю І групи або дітьми з інвалідністю віком до 18 років, за особами з інвалідністю II групи внаслідок психічного розладу, а також за особами, які досягли 80-річного віку; фізичних осіб, які надають соціальні послуги).
    У призначенні державної соціальної допомоги жінці, яка звернулася 15 лютого 2019 р. до місцевого управління соціального захисту населення щодо призначення державної соціальної допомоги, було відмовлено, оскільки на момент звернення вона не працювала і не перебувала на обліку в центрі зайнятості як безробітна.
   Отже, сім'я жінки матиме право на призначення державної соціальної допомоги на загальних підставах лише в разі дотримання вимог чинного законодавства, а саме: якщо жінка буде працювати три місяці перед місяцем звернення за призначенням такої допомоги.

Джерело: Порядок призначення державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім'ям  // Праця і зарплата. - 2019. - № 17. - С.25
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар