Translate

четвер, 19 вересня 2019 р.

Про зарахування служби в органах внутрішніх справ до науково-педагогічного стажу

    Чи зараховуються всі періоди служби в органах внутрішніх справ до науково-педагогічного (педагогічного) стажу?
Б. Петров, м. Київ

    Відповідь. Стаття 3 КЗпП визначає, що законодавство про працю регулює трудові відносини працівників усіх підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності, виду діяльності і галузевої належності, а також осіб, які працюють за трудовим договором з фізичними особами.
    Особи рядового і начальницького складу не перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями усіх форм власності та господарювання, а проходять службу. Порядок проходження служби таких осіб визначається спеціальними нормативно-правовими актами, які покладають на осіб рядового й начальницького складу органів внутрішніх справ додаткові обов'язки і відповідальність.
    Згідно з Положенням про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ, затвердженим постановою Кабінету Міністрів Української РСР від 29.07.91 р. № 114 «Про затвердження Положення про проходження служби рядовим і начальницьким складом органів внутрішніх справ» МВС України здійснює правозастосовні та правоохоронні функції. Служба в органах внутрішніх справ має особливий характер, що полягає в її професійній діяльності. До персоналу органів МВС України належать особи рядового і начальницького складу, яким присвоюються спеціальні звання.
   За пунктом 5 Порядку виплати надбавок за вислугу років педагогічним та науково-педагогічним працівникам навчальних закладів і установ освіти, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 31.01.2001 р. № 78 «Про реалізацію окремих положень частини першої статті 57 Закону України «Про освіту», частини першої статті 25 Закону України «Про загальну середню освіту», частини другої статті 18 і частини першої статті 22 Закону України «Про позашкільну освіту» (далі — Порядок), для зарахування до стажу роботи передбачено лише час перебування громадян України на військовій службі.
   Виходячи з викладеного, зарахування часу проходження служби в органах внутрішніх справ до науково-педагогічного стажу Порядком не передбачене.

Джерело: Про зарахування служби в органах внутрішніх справ до науково-педагогічного стажу // Праця і зарплата. - 2019. - № 29. - С. 7.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар