Translate

четвер, 19 вересня 2019 р.

Зарахування до стажу роботи

    Чи зараховується до стажу роботи, що дає право на надбавку за науковий стаж, період роботи сумісництвом науковому працівникові, який до працевлаштування за основним місцем роботи працював на наукових посадах за сумісництвом?
Т. Сухобок, м. Харків 

    Відповідь. Оплата праці наукового працівника та стаж наукової роботи визначається відповідно до Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність» та Порядку виплати надбавки за стаж наукової роботи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2004 р. № 494 (зі змінами, далі — Порядок).
    Відповідно до Порядку документами для визначення стажу наукової роботи є трудова книжка та інші документи, які відповідно до законодавства підтверджують стаж такої роботи.
    Надбавка за стаж наукової роботи нараховується щомісяця виходячи з посадового окладу наукового працівника за основним місцем роботи. За місцем роботи за сумісництвом надбавка за стаж наукової роботи не виплачується.
    Якщо науковий працівник тимчасово заміщує відсутнього працівника, надбавка за стаж наукової роботи нараховується до посадового окладу за основною посадою (місцем роботи).

Джерело: Зарахування до стажу роботи // Праця і зарплата. - 2019. - № 29. - С. 7.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар