Translate

четвер, 31 жовтня 2019 р.

Право на грошову допомогу після досягнення пенсійного віку

    Чи матиму я право на державну грошову допомогу в розмірі 10 пенсій, якщо лікарня, у якій я відпрацювала 31 рік лікарем і на час досягнення пенсійного віку також працюю в ній на посаді лікаря, до 2000 року мала державну форму власності, а після цієї дати приватну?
     Для призначення грошової допомоги особа має на день досягнення пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», працювати в закладах і установах державної або комунальної форми власності на посадах, робота на яких дає право на призначення пенсії за вислугу років відповідно до пунктів «е»—«ж» статті 55 Закону України «Про пенсійне забезпечення». Водночас жінкам потрібно мати не менше як 30 років страхового стажу на таких посадах.
     Отже, оскільки лікарня, у якій Ви працюєте лікарем, на час досягнення Вами пенсійного віку має приватну форму власності, а також у зв’язку з тим, що Ви не набули 30 років страхового стажу лікарем у закладі державної або комунальної форми власності, права на грошову допомогу Ви не матимете.

Джерело: Право на грошову допомогу після досягнення пенсійного віку // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 42. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


Немає коментарів:

Дописати коментар