Translate

середу, 23 жовтня 2019 р.

Про виплату матеріальної допомоги тимчасовому працівникові

    Чи можна виплатити матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань посадовій особі місцевого самоврядування, яка працює тимчасово, на час відпустки основного працівника для догляду за дитиною до досягнення нею трьох (шести) років?
Л. Петрик, Кіровоградська обл.

    Відповідь. Згідно з частиною 2 ст. 23 КЗпП строковий трудовий договір укладається у випадках, якщо трудові відносини не можуть бути встановлені на невизначений строк з урахуванням характеру наступної роботи, або умов її виконання, або інтересів працівника та в інших випадках, передбачених законодавчими актами.
    Також відповідно до ст. 8 Закону України "Про оплату праці" умови і розміри оплати праці працівників установ й організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.
   Пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 "Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів" надано право керівникам органів місцевого самоврядування в межах затвердженого фонду оплати праці надавати працівникам матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань та допомогу на оздоровлення під час надання щорічної відпустки в розмірі, що не перевищує середньомісячної заробітної плати працівника.
    Отже, працівникові, який працює на умовах строкового трудового договору за його заявою може бути надано матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань.


Джерело: Про виплату матеріальної допомоги тимчасовому працівникові // Праця та зарплата. - 2019. - № 9. - С. 8.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41



Немає коментарів:

Дописати коментар