Translate

субота, 14 березня 2020 р.

Право на надбавку за роботу в інклюзивних групах

    Працюю практичним психологом у дитячому закладі, де є інклюзивні групи. Чи маю право на надбавку саме за роботу в цих групах, а не за надання додаткових освітніх послуг?
М. Томченко, Херсонська обл.


    Відповідь. Згідно зі статтею 8 Закону України «Про оплату праці» умови і розміри оплати праці працівників установ й організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.
   Відповідно до Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963 (зі змінами), посаду «практичний психолог» віднесено до посад педагогічних працівників.
   Умови оплати праці працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ визначаються відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» (зі змінами), розробленого на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами), та Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.93 р. № 102, яка з 1 вересня 2005 р. застосовується в частині, що не суперечить умовам оплати праці, визначеним наказом № 557.

Джерело: Право на надбавку за роботу в інклюзивних групах // Праця та зарплата. - 2020. - № 8. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар