Translate

вівторок, 24 березня 2020 р.

Пільги для ФОПів на час карантину

    Верховна Рада ухвалила Закон про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення короновірусної хвороби (COVID-19).
    Тимчасово на період карантину звільняються від нарахування та сплати єдиного внеску фізичні особи - підприємці; особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства, в частині сум, що підлягають сплаті такими особами за періоди з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року за себе.
    Тимчасово штрафні санкції не застосовуються за наступні порушення, вчинені щодо періодів з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року:

  •     несвоєчасна сплата (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску;
  •     неповна сплата або несвоєчасна сплата суми єдиного внеску одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується єдиний внесок (авансових платежів);
  •     несвоєчасне подання звітності, передбаченої цим Законом, до податкових органів.
   Протягом періодів з 1 по 31 березня та з 1 квітня по 30 квітня 2020 року платникам єдиного внеску не нараховується пеня, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню.
   Встановлений мораторій на проведення документальних перевірок правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску на період з 18 березня по 18 травня 2020 року.
   Документальні перевірки правильності нарахування, обчислення та сплати єдиного внеску, що були розпочаті до 18 березня 2020 року та не були завершеними, зупиняються до 18 травня 2020 року».
Юридичне бюро "Лінія права"

Режим доступу

Немає коментарів:

Дописати коментар