Translate

понеділок, 13 липня 2020 р.

Порядок формування штатного розпису ДЮСШ, установлення надбавок та преміювання

1. Який порядок формування штатного розпису ДЮСШ?
2. Який порядок установлення надбавок та премі­ювання керівників ДЮСШ?
М. Петренко, Сумська обл.

    Відповідь. 1. Згідно з абзацом третім п. 28 постанови Кабінету Міністрів України від 28.02.2002 р. № 228 «Про затвердження Порядку складання, розгляду, затвер­дження та основних вимог до виконання кошторисів бю­джетних установ» типова форма штатного розпису бю­джетної установи затверджується Мінфіном України. Пунк­том 2 наказу Мінфіну України від 28.01.2002 р. № 57 «Про затвердження документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету» затверджено форму типового штат­ного розпису, згідно з якою штатний розпис установи (закладу, організації) має містити такі колонки: назва структурного підрозділу; кількість штатних посад, поса­довий оклад, грн; надбавки, грн; доплати, грн; фонд заро­бітної плати на місяць, грн; фонд заробітної плати, грн.
    Конкретний перелік надбавок і доплат, які мають вклю­чатися до штатного розпису, жодним нормативним доку­ментом не передбачено.
    Оскільки штатний розпис установи (закладу, організа­ції) складається на рік, до нього мають включатися тільки надбавки та доплати постійного характеру, такі як над­бавки за почесне, спортивне звання, за вислугу років; до­плати за науковий ступінь, за використання в роботі дезінфікуючих засобів, за шкідливі умови, надбавка за клас­ність водіям тощо, а також обов'язкові підвищення за спеціалізацію школи, за посаду старшого тренера, інструктора-методиста, за роботу з особами з інвалідністю, за роботу в гірських умовах.
    2. Директорові ДЮСШ надбавка до посадового окладу за високі досягнення у праці виплачується відповідно до пп. З а п. 2 наказу Мінсім'ямолодьспорту України від 23.09.2005 р. № 2097 «Про впорядкування умов оплати праці працівників бюджетних установ, закладів та органі­зацій галузі фізичної культури і спорту», зареєстрованого в Мін'юсті України 20.10.2005 р. за № 1236/11516 (зі змі­нами, далі — наказ № 2097). Граничний розмір цієї над­бавки в сумі з надбавками за виконання особливо важли­вої роботи та за складність, напруженість у роботі не мо­же перевищувати 50% посадового окладу працівника.
    Виплату надбавки за особистий внесок для забезпечен­ня високоякісного навчально-тренувального процесу під­готовки висококваліфікованих спортсменів до складу на­ціональних збірних команд України (на період перебування спортсменів у складі збірних команд України) передбачено п. 5 додатка 7 до наказу № 2097. Підставою для призна­чення працівникові такої надбавки є наказ центрального органу виконавчої влади з питань фізичної культури і спор­ту про затвердження складу збірних команд України з літ­ніх або зимових видів спорту на відповідний рік.
    Це — різні види надбавок, тому вони можуть бути вста­новлені директорові (або іншому працівникові) незалеж­но одна від одної.
    Згідно з абзацом другим п. З наказу № 2097 преміюють керівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери, їхніх заступників, установлюють їм над­бавки та доплати до посадових окладів, надають матері­альну допомогу за рішенням органу вищого рівня. Ця нор­ма передбачена постановою Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на ос­нові Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери», на виконання якої розроблено зазначений наказ. Оскільки форму надання такого рішення цією постановою не визначено, дозвіл на виплату названим керівникам надбавок, доплат і премій може надаватися в довільній формі (лист щодо погодження зазначених виплат або розпорядчий документ органу вищого рівня).
    При цьому орган вищого рівня визначається згідно з установчими документами закладу (організації).

Джерело:  Порядок формування штатного розпису ДЮСШ, установлення надбавок та преміювання // Праця та зарплата. - 2020. - № 9. - С. 17.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар