Translate

понеділок, 13 липня 2020 р.

Порядок виплати щорічної грошової винагороди

    Як закладати кошти на винагороду для тренерів-викладачів: повністю за посадовим окладом на кожного тренера-викладача чи у відсотковому відно­шенні до числа тренерів?
Т. Іванова, м. Київ

    Відповідь. Порядок виплати щорічної грошової вина­городи за сумлінну працю, зразкове виконання службо­вих обов'язків окремим категоріям працівників спортив­них шкіл усіх типів та спеціалізованих навчальних закла­дів спортивного профілю затверджено наказом Держкомспорту України від 29.12.2002 р. № 2850, зареєстро­ваним у Мін'юсті України 18.02.2003 р. за № 135/7456 (далі — Порядок). 

   Щорічна винагорода — це складова додаткової заробітної плати і підлягає обов'язковому включенню під час складання проекту кошторису.
Щорічна грошова винагорода видається на підставі нака­зу керівника спортивної школи відповідно до положення, яке затверджується керівником школи (п. З і 4 Порядку).
   Розмір винагороди не може перевищувати одного по­садового окладу (ставки заробітної плати) окремих кате­горій працівників спортивної школи, в тому числі тренерів-викладачів (п. 5 Порядку). Кошти на виплату винаго­роди не закладаються у відсотках від числа тренерів-викладачів, Порядком таких умов не передбачено.
   Тренерам-викладачам установлюється ставка заробіт­ної плати, а не посадовий оклад. Винагорода їм випла­чується не більша за ставку заробітної плати з урахуван­ням підвищень, яка затверджена в тарифікаційному списку (колонка 8), незалежно від обсягу тренерсько-викладацької роботи.

Джерело:  Порядок виплати щорічної грошової винагороди // Праця та зарплата. - 2020. - № 9. - С. 16.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар