Translate

понеділок, 21 грудня 2020 р.

Нова правова книга

342.9(477)
А 31
    Адміністративне право : навч. посіб. / [кол. авт. : Ю. П. Битяк та ін.].— Харків : Право, 2020. — 191 с.
 
    У посібнику стисло викладено повний курс адміністративного права, висвітлено порядок здійснення державного управління, його основні риси, функції, форми і методи, надано поняття, особливості та види адміністративно-правових норм, поняття, основні риси та види адміністративно-правових відносин.
    Посібник підготовлено з урахуванням нового законодавства України, нових підходів у регулюванні управлінських відносин, висвітлені засади законодавчого забезпечення державного управління.

342(477)
К 65
    Конституційне право України : підручник / [Т. М. Слінько та ін.] ; за заг. ред. Т. М. Слінько ; Нац. юрид. ун-т ім. Я. Мудрого. — Харків : Право, 2020. — 590 с.
 
   Підручник підготовлено відповідно до вимог державного освітнього стандарту. Заслуговує на увагу новаторська структура підручника, яка не є простим віддзеркаленням структури Конституції України.
    Для студентів, аспірантів і викладачів юридичних закладів вищої освіти та юридичних факультетів.


343(075)
К 82
    Кримінальний процес : навч. посіб. / [О. В. Капліна та ін.]. — Харків : Право, 2020. — 288 с.
 
    Посібник містить зразковий перелік питань, що виносяться на іспит з навчального курсу «Кримінальний процес», короткий виклад відповідей на них з урахуванням чинного законодавства України станом на 1 вересня 2020 р.
    Для студентів усіх форм навчання, які готуються до складання іспиту, а також студентів, курсантів, слухачів юридичних навчальних закладів, які складають курсові іспити.


343.8
К 82
    Кримінально-виконавче право : словник-довідник / Харків. нац. ун-т внутр. справ, Крим. асоц. України ; [авт.-упоряд. : С. Ф. Денисов, Т. А. Денисова, М. В. Пузиревський]. — Чернігів : Десна Поліграф, 2020. — 709 с.
 
    У словнику-довіднику висвітлено понад 830 дефініцій, категорій, понять і термінів сучасної науки кримінально-виконавчого права, а також алфавітний покажчик і додатки.
    Для курсантів, студентів і слухачів юридичних закладів вищої освіти та факультетів, аспірантів, викладачів, наукових і практичних працівників правоохоронних органів, а також усіх тих, хто цікавиться питаннями вітчизняного кримінально-виконавчого права.


347.9(477)
Л 24
    Лапкін А. В. Основи прокурорської діяльності в Україні : навч. посіб. у схемах / Андрій Васильович Лапкін. — Вид. 6-те, змін. та допов. — Харків : Право, 2020. – 148 с.
 
    У навчальному посібнику у схематичному вигляді викладаються основні положення організації та діяльності органів прокуратури з урахуванням змін до Закону України «Про прокуратуру» від 2019 р., Конституційної реформи щодо правосуддя та оновленого законодавства станом на 01.02.2020 р. Поданий матеріал дає можливість акцентувати увагу на основних положеннях організації та діяльності прокуратури і є зручною формою опанування знаннями у цій площині.
    Для студентів та викладачів юридичних закладів вищої освіти і юридичних факультетів, практичних працівників прокуратури, суду та інших правоохоронних органів України.


351(477)
Н 35
    Національна поліція України: організаційно-правове забезпечення діяльності / Нац. акад. внутр. справ ; за загал. ред. Пєткова Сергія Валерійовича. — Київ : Центр учбової літератури, 2020. — 359 с.
 
    У посібнику, який представлений у формі питання-відповідь, на основі Конституції України, Кримінального процесуального кодексу України, інших вітчизняних нормативно-правових актів компактно викладено навчальний матеріал навчальної дисципліни «Особливі порядки кримінального провадження». Видання розраховане на здобувачів ступеня вищої освіти, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти юридичного профілю, може бути корисним у практичній роботі працівників органів досудового розслідування, прокуратури та суду.

159.9
Р 65
    Розов В. І. Основи психології для правоохоронців : [навч. посіб.] / Віталій Ігорьович Розов. — 3-тє вид., перероб. та допов. — Київ : КНТ, 2020. — 305 с.
 
    У посібнику представлені основи психології для правоохоронців. Його особливість — авторський підхід до проблеми базової загально- та соціально-психологічної підготовки співробітників правоохоронних органів.


340(477)
Т 33
    Теньков С. О. Помилки в юридичних документах: попередження та уникнення. Коментар. Роз’яснення. Судова практика : наук.-практ. посіб. / Сергій Опанасович Теньков. — Київ : Юрінком Інтер, 2020. — 254 с.
 
    У книзі за матеріалами судової практики наводиться системний аналіз найбільш поширених і небезпечних помилок у юридичних документах (договори та документи, що оформлюють їх виконання, процесуальні судові документи, податкові та трудові).
    Крім розгляду самих помилок, автор пропонує найбільш оптимальні варіанти їх уникнення та запобігання, розглядаються можливі альтернативні варіанти.

Немає коментарів:

Дописати коментар