Translate

середа, 23 грудня 2020 р.

Умови кредитного договору

    Плануємо взяти кредит. Підкажіть, на які з умов кредитного договору слід звернути особливу увагу?
Родина Самчуків, м. Вінниця 

    Перед підписанням кредитного договору рекомендую проконсультуватись із юристом. Але якщо ви все ж вирішили робити це самостійно, то варто звернути увагу на 5 нижче наведених його умов і домогтись виключення тих пунктів, що порушують інтереси позичальника. 

1. Сплата штрафних санкцій за дострокове погашення кредитної заборгованості. Ця умова незаконна. Тож слід завчасно звернути увагу на наявність такого пункту.
2. Процентна ставка за кредитом може бути фіксованою. А ось ця умова — законна і навіть може бути вигідною для отримувача кредиту.
З. Умови, що передбачають зміни у витратах позичальника за кредитним договором, окрім процентної ставки. Такі умови є несправедливими, зверніть на них особливу увагу.
4. Встановлений договором розмір фіксованої процентної ставки не може бути збільшено банком в односторонньому порядку. .
5. Вимоги щодо сплати позичальником непропорційно великої суми компенсації у разі невиконання ним своїх зобов'язань за кредитним договором. Така умова очевидно буде невигідною.

Джерело:  Умови кредитного договору // Жінка. - 2020. - № 12. -  С. 35. 
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41


 

Немає коментарів:

Дописати коментар