Translate

вівторок, 3 січня 2023 р.

Чи буде індексація пенсій в Україні в 2023 році розповіли у Мінфіні

 

    Уряд та Мінфін планують індексувати пенсії у березні наступного року.

    Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко, передає РБК-Україна .

    "Найменш захищені категорії на сьогодні - це пенсіонери. І держава буде шукати способи підтримки пенсіонерів", - сказав він.

    При цьому, за словами міністра, питання щодо справедливості та відновлення спроможності бюджетників отримувати достойні заробітні плати варто обговорювати вже після перемоги у війні.

    "Наслідки будь-яких рішень щодо підвищення заробітних плат на даному етапі без наявних ресурсів для їх забезпечення можуть привести лише до знецінення гривні, девальвації, до інфляції й, відповідно, до зменшення купівельної спроможності цієї ж гривні", - додав Сергій Марченко.

    Раніше в Мінсоцполітики заявляли, що планова індексація пенсій в країні очікується в березні 2023 року, як і передбачено законодавством.

    Крім того, Кабмін продовжив автоматичне нарахування державних соціальних допомог на період дії воєнного стану, в тому числі допомоги на дітей одиноким матерям і малозабезпеченим сім’ям.

    Про це йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

    "На період дії воєнного стану продовжиться автоматичне нарахування державних соціальних допомог, в тому числі допомоги на дітей одиноким матерям і малозабезпеченим сім’ям. Таке рішення вчора було прийнято на засіданні Уряду", - йдеться у повідомленні.

Режим доступу

Немає коментарів:

Дописати коментар