Translate

четвер, 8 червня 2023 р.

Від мобілізації можуть звільнити ще одну категорію чоловіків



 

                          Нардепи пропонують надавати відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації працівникам органів та підрозділів ДСНС.

                         Днями група народних депутатів зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення повноважень суб’єктів забезпечення цивільного захисту, удосконалення законодавства з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, організації та проведення евакуації населення, забезпечення охорони життя та здоров’я громадян”.

                        Серед іншого, цим документом пропонується розширити перелік українців, які не підлягають мобілізації.

                       Для цього нардепи хочуть внести зміни до статті 23 закону “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, передбачивши, що призову на військову службу під час мобілізації не підлягають працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій.

“Через законодавчу неврегульованість, на відміну від працівників інших силових структур, військовозобов’язані працівники органів та підрозділів ДСНС підлягають призову на військову службу під час мобілізації, що негативно впливає на виконання завдань, покладених на ДСНС в умовах воєнного стану”, – зазначають автори законопроєкту у пояснювальній записці до нього.

У разі прийняття даного закону він набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу 

Немає коментарів:

Дописати коментар