Translate

понеділок, 5 червня 2023 р.

Зачинене укриття: куди звертатися?


 

                          Речниця МВС наголосила, що органи місцевої влади мають проконтролювати, щоб українці мали цілодобовий безперешкодний доступ до сховищ. Зокрема буде створено спеціалізовані групи, які перевірятимуть це.

                          Доступ до укриттів має бути безперешкодним цілодобово. На цьому наголосила речниця Міністерства внутрішніх справ в етері національного телемарафону, інформує офіційний сайт МВС України.

“На жаль, трагедія, яка трапилася вчора вночі, показала, що посилений контроль необхідний. До цього співробітники ДСНС проводили планові перевірки укриттів, але ми бачимо, що потрібно створювати посилені групи та проводити раптові перевірки, аби власники не знали, що спеціалізовані групи ДСНС та поліції будуть ходити та перевіряти укриття. Ми побачили, що, на жаль, тут є прогалина, тому ми обов’язково проведемо ці рейди та суттєво посилимо контроль”, – підкреслила Рева.

                         За її словами, у разі виявлення зачиненого укриття можна звертатися до Нацполіції за номером “102”. Проте є органи місцевої влади, які відповідальні за цей напрям роботи.

“Якщо людина прийшла до укриття і бачить, що воно зачинене в період повітряної тривоги, то вона має набрати за номером “102”. Відповідно тоді приїжджає патруль, фіксує і надалі вже проводиться перевірка. Але варто пам’ятати, що є органи, які відповідальні за цей напрям роботи. Ми зі свого боку максимально сприятимемо, але кожен має показувати ефективні результати саме на своїй ділянці відповідальності”, – заявила речниця МВС.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт" 

Режим доступу 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар