Translate

понеділок, 5 червня 2023 р.

До вислуги років військового пропонують зараховувати час його перебування у полоні


 

                           При призначенні пенсії військовослужбовцям нардепи пропонують зараховувати до вислуги років час їхнього перебування у полоні. 

                            2 червня, народні депутати Олексій Гончаренко та Софія Федина подали до Верховної Ради законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб” щодо зарахування до вислуги років часу перебування у полоні російської федерації на пільгових умовах”.          

                           Так, нардеп Гончаренко зазначив, що даним законопроєктом пропонується зараховувати до вислуги років перебування військовослужбовців у полоні.

                           До вислуги років перебування у полоні рф пропонують зараховувати наступним чином:

  • один місяць служби за чотири місяці перебування у полоні, за умови, якщо полон не був добровільним і особа безпосередньо брала участь у захисті країни;
  • один місяць служби за пʼять місяців полону, якщо особа потрапила у полон рф внаслідок поранень, контузії чи інших ушкоджень здоровʼя або стала особою з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час перебування у полоні.

                           При цьому є важлива умова – перебуваючи в полоні, особа не повинна вчинити злочину проти миру і людства.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Немає коментарів:

Дописати коментар