Translate

понеділок, 18 вересня 2023 р.

Кабмін ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік


                       На безпеку та оборону нашої держави направлять більше половини всіх ресурсів бюджету – 1 трильйон 685 мільярдів гривень.

                      Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт бюджету на 2024 рік. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

                     Так, він зазначив, що власні доходи загального фонду бюджету мають скласти 1 трильйон 560 мільярдів гривень, а видатками загального фонду – 3 трильйони 108 мільярдів гривень.

“Ключовий акцент цього проєкту – оборона й безпека нашої країни. Направляємо більше половини всіх ресурсів бюджету – 1 трильйон 685 мільярдів гривень. Ця сума на 113 мільярдів гривень більша, ніж цього року. Буде ще більше зброї та техніки. Більше дронів, боєприпасів, ракет. Так само як і цьогоріч, кожна копійка податків громадян та бізнесу піде на забезпечення наших Сил безпеки й оборони”, – зауважив прем’єр.

Також він додав, що серед пріоритетів:

  • соціальна сфера: видатки бюджету складуть 469 мільярдів гривень, що на 25 мільярдів більше, ніж цього року;
  • освіта: виділяють 179 мільярдів гривень (на 23 мільярди більше, ніж цього року);
  • медицина: 202 мільярди гривень, що на 24 мільярди перевищує видатки 2023 року;
  • підтримка ветеранів: видатки за цією програмою збільшують удвічі – з 6,8 мільярдів гривень у 2023 році до 14,3 мільярди у наступному.

“П’ятий пріоритет – це відновлення нашої економіки. Жодного підвищення податків не передбачається. Уряд продовжує програми пільгового кредитування, програму безповоротних грантів єРобота, підтримку українських стартапів. Також запускаємо нові програми для індустріальних парків, для реалізації інвестиційних проєктів, для підтримки українського виробника”, – підсумував очільник Уряду.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником"

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар