Translate

четвер, 7 березня 2024 р.

Номери на авто тепер зможуть виготовляти приватні компанії


            Демонополізація виготовлення номерних знаків сприятиме розвитку ринкової конкуренції та полегшить доступ до адмінпослуг.

           Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий.

           Так, він зазначив, що в Україні на нормативному та технічному рівнях врегулювали можливість виготовлення номерних знаків суб’єктами господарювання різних форм власності.

          За допомогою чітких нормативних вимог до виготовлення та обліку номерних знаків для транспорту суб’єкти господарювання, які хочуть виготовляти номерні знаки, зможуть подати до Головного сервісного центру МВС вичерпний перелік документів, визначених у порядку, затвердженому постановою Кабміну від 25 липня 2023 року №774.

          Якщо всі документи відповідають вимогам, Головний сервісний центр МВС повідомляє суб’єкта господарювання про приєднання до Реєстру субʼєктів господарювання протягом 5 днів після їх надходження.

“Після приєднання до реєстру суб’єкта господарювання вони зможуть виготовляти номерні знаки на вибір особи з окремими буквено-цифровими комбінаціями із суфіксами ОА, ОВ, ОС, ОЕ, ОН, ОІ, ОК, ОМ, UB, UC, AG, AJ, DB, NA, що врегульовано наказом МВС України від 30 січня 2024 року №53. Тобто процес присвоєння буквено-цифрової комбінації, виготовлення й видачі номерних знаків буде ще більш прозорим і позбавленим втручання посадових осіб”, – уточнив Драп’ятий.

         Також він зауважив, що наразі жоден суб’єкт господарювання не відображений у Єдиному реєстрі транспортних засобів, оскільки нормативні зміни було ухвалено нещодавно.

“Запрошуємо субʼєктів господарювання подавати документи відповідно до затвердженого порядку та розпочати провадження діяльності з виготовлення номерних знаків”, – додав заступник міністра.

         Із кроками, які необхідно виконати для участі суб’єктів господарювання у виготовленні, обліку та видачі номерних знаків для транспортних засобів, можна ознайомитися ТУТ.

За матеріалами інформаційного порталу "Юридичний факт"

Режим доступу

Бажаєте першими отримувати найактуальніші новини? 

Натисніть "стати прихильником" 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар