Translate

середа, 26 жовтня 2016 р.

Пасажирів попередили про зміну руху поїздів через перехід на зимовий час

   Відправлення та прибуття поїздів на квитках вказується з урахуванням цього переходу. "Укрзалізниця" нагадує пасажирам, що 30 жовтня в Україні скасовується дія літнього часу. Про це йдеться у повідомленні "Укрзалізниці".
    "У зв'язку з переходом 30 жовтня о 4 годині за київським часом скасовується дія літнього часу (стрілки годинника буде переведено на 1 годину назад) "Укрзалізницею" відкоригований графік руху ряду пасажирських та приміських поїздів. Тому мандрівникам, які запланували поїздки на найближчі вихідні, а також тим, хто зустрічатиме на вокзалі гостей, варто бути уважними та вчасно перевірити свого годинника", - йдеться у повідомленні. Усі зміни були заздалегідь внесені та узгоджені з залізничними адміністраціями. Таким чином, у квитках вказано час відправлення та прибуття з урахуванням коригувань.

   Нагадаємо, перехід на зимовий і літній час відбувається відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 13 травня 1996 року № 509 "Про порядок обчислення часу на території України". В Україні переводять час двічі на рік – в останню неділю березня переходять на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий. 
   У 2011 році була спроба скасувати перехід на літній-зимовий час, але потім це рішення скасували через нарікання жителів Західної України (мовляв, уранці, коли треба йти на роботу, в школу чи дитсадок, там ще дуже темно надворі), а також через проведення в Україні футбольного Євро-2012. Дізнавайтеся головні новини першими — підписуйтесь на наші push-сповіщення.

Немає коментарів:

Дописати коментар