Translate

понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Щодо виправлення помилок у звіті з праці

   Роз'яснює заступник директора Департаменту — начальник відділу статистики оплати праці Державної служби статистики України Тетяна БОЧКАРЬОВА
   Чи можна і як саме виправити помилки, допущені у звіті з праці (місячному чи квартальному)? За які періоди можна і доцільно виправити: чи варто коригувати звіти не тільки за поточний рік, а й за минулі (2015 р., 2014 р.)?
В. Марушенко, м. Київ

   Відповідь. Недостовірні первинні дані — це подані респондентами первинні дані, які не відповідають фактичному стану явища чи процесу, що вивчається під час проведення державного статистичного спостереження.
   У разі виявлення недостовірних первинних даних респонденти можуть подавати пропозиції щодо внесення виправлень до недостовірних первинних даних на всіх етапах проведення державного статистичного спостереження.
   На етапах збирання та опрацювання первинних даних, поданих респондентами для проведення державних статистичних спостережень, термін унесення виправлень до недостовірних первинних та статистичних даних (інформації) обмежений строком завершення опрацювання первинних даних відповідно до технологічної програми державних статистичних спостережень.
   На етапах аналізу та поширення статистичної інформації внесення виправлень до недостовірних первинних даних провадиться органами державної статистики всіх рівнів повноважень тільки в разі їхньої суттєвої недостовірності.
   Якщо недостовірні первинні дані, подані для проведення державних статистичних спостережень, виявлені респондентом, орган державної статистики, який їх збирає та опрацьовує, приймає від респондента виправлені форми державних статистичних спостережень та/або фінансової звітності з письмовим поясненням щодо причин потреби внесення виправлень до поданих респондентом раніше недостовірних первинних даних, Виправлення можуть уноситися органами державної статистики після поглибленого аналізу та співставлення оновлених первинних даних з даними інших формулярів, потрібних для проведення державних статистичних спостережень.
   Подання респондентами недостовірних первинних даних (збільшення значень (приписки) чи їхнього зменшення) або неподання (приховування) у формах державних статистичних спостережень та/або фінансової звітності даних про фактичний стан явища чи процесу, що вивчається під час проведення державного статистичного спостереження, призводить до отримання недостовірної статистичної інформації.
   Згідно зі ст. 1863 КУпАП подання респондентами недостовірних первинних даних для проведення державних статистичних спостережень є порушенням порядку подання даних державних статистичних спостережень.

Джерело: Щодо виправлення помилок у звіті з праці. - Праця і зарплата. - 2016. - 14 вересня (№ 34). - С. 9.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар