Translate

понеділок, 31 липня 2017 р.

Право на допомогу за вислугу років та матеріальну допомогу

   Чи мають право на доплату за вислугу років, допомогу на оздоровлення та матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань працівники (заступник директора із загальних питань і заступник директора з адміністративно-господарчої роботи) міського палацу культури?
Н. Сухоручко, Херсонська обл.

   Відповідь. За частиною 3 ст. 29 Закону України «Про культуру» працівники у сфері культури, педагогічні працівники закладів освіти сфери культури мають право на допомогу для оздоровлення під час надання щорічної відпустки в розмірі посадового окладу, а також на матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань і доплату за вислугу років у розмірах і порядку, встановлених Кабінетом Міністрів України.

   Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 р. № 1026 «Питання виплати працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань», що набрала чинності з 1 січня 2016 р., затверджено, зокрема, Перелік посад працівників державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів, які мають право на виплату доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань (далі — Перелік).
   Відповідно до абзацу першого Переліку заступники директора клубного закладу, парку культури та відпочинку, центру (будинку) народної творчості, центру культури та дозвілля, іншого культурно-освітнього центру мають право на названі виплати.

Джерело: Право на допомогу за вислугу років та матеріальну допомогу // Праця і зарплата. - 2017. -19 липня. - (№ 27). - С. 6.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар