Translate

четвер, 10 серпня 2017 р.

Про віднесення окремих посад до переліку посад педагогічних працівників

   Чи належать посади вихователя соціального по роботі з дітьми-інвалідами та асистента вихователя соціального по роботі з дітьми-інвалідами до посад педагогічних працівників?
Л. Биченко, Миколаївська обл.

   Відповідь. За Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій», затвердженим наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327, посада «Вихователь соціальний по роботі з дітьми-інвалідами» з кодом 2340 віднесена до професійного угруповання «Вчителі спеціалізованих навчальних закладів», а посада «Асистент вихователя соціального по роботі з дітьми-інвалідами» з кодом 3340 — до професійного угруповання «Інші фахівці в галузі освіти».
   У Переліку посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. № 963, передбачено посади вихователя та асистента вихователя.
   Оскільки, посади вихователя соціального по роботі з дітьми-інвалідами та асистента вихователя соціального по роботі з дітьми-інвалідами віднесено до сфери освіти, то вони є посадами педагогічних працівників.

Джерело: Про віднесення окремих посад до переліку посад педагогічних працівників // Праця і зарплата. - 2017. - № 29. -  С. 8.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар