Translate

неділю, 11 лютого 2018 р.

Нова правова книга 2018

 347(477)
З-12
    Заболотна, Галина Ігорівна.  Сервітути у римському праві та їх рецепція у праві України [Текст] : монографія / Галина Заболотна ; Львів. нац. ун-т ім. І. Франка, Ін-т археології. - Львів : ЛНУ імені Івана Франка, 2017. - 339 с.
    У монографії досліджено правове регулювання сервітутів у римському праві та історико-правові аспекти становлення розвитку сервітутів на території України. Детально проаналізовано види сервітутів, їх ознаки, підстави набуття та припинення, способи захисту у римському праві. Розглянуто правові норми про сервітути у джерелах права, що діяли на території України, зокрема у джерелах права Київської Русі, Галицько-Волинської держави, Польського королівства, Великого князівства Литовського та Речі Посполитої, у магдебурзькому праві, у праві Української козацької держави, Російської імперії', Австрійської та Австро-Угорської імперій, а також у праві сучасної України.
    Для науковців, викладачів, аспірантів, студентів, юристів-практиків і усіх, хто цікавиться історією держави та права.

 341
П 73
      Precedent ua - 2016 [Текст] : [дослідж. практики нац. судів] / [авт. кол.: В. Лутковська та ін.] ; Укр. Гельсін. спілка з прав людини. - Київ : КВІЦ, 2017. - 325 с.
    У цій збірці представлені результати дослідження «Precedent UA - 2016», проведеного Українською Гельсінською спілкою з прав людини спільно з Вищим спеціалізованим судом України з розгляду цивільних і кримінальних справ щодо застосування українськими судами 1 16 рішень Європейського суду з прав людини проти України за статтею 5 (право на свободу) Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод на основі даних Єдиного державного реєстру судових рішень України за період з 1 січня 2006 року по 2 серпня 2016 року. Дослідження розраховане на суддів, адвокатів, прокурорів, юристів, правозахисників, аспірантів та студентів юридичних факультетів, науковців, дослідників, широку громадськість.
016:343
В 31
    Вереша, Роман Вікторович. Суб'єктивний елемент злочину: бібліографія [Текст] / Р. В. Вереша ; Акад. адвокатури України. - Київ : Алерта, 2018. - 109 с.
    Робота містить відомості про джерела, в яких розглядаються питання суб'єктивної сторони злочину як відносно самостійного правового явища. Її предметом стали відповідні публікації, що включають тексти кримінальних кодексів та інших нормативно-правових актів, їх проекти, словники та енциклопедії, коментарі до Кримінального кодексу України та кримінальних кодексів іноземних держав, дисертації, автореферати дисертацій, підручники та іншу навчально-методичну літературу, монографії, статті в періодичних виданнях, вчені записки, тематичні збірники, тези виступів на конференціях, з'їздах тощо. При цьому основна увага приділяється роботам вітчизняних вчених-криміналістів.
    Для науковців, викладачів, аспірантів (ад'юнктів), студентів та слухачів вищих навчальних закладів правового спрямування та юридичних факультетів, а також адвокатів, практичних співробітників правозастосовних органів та всіх хто цікавиться питаннями науки кримінального права.

67.2(4УКР) / 34(09)
С 85
    Стрілець, Олена Миколаївна.  Звичай у системі сучасного права [Текст] : монографія / Стрілець О. М. ; Черніг. нац. технол. ун-т. - Чернігів : Десна Поліграф, 2016. - 191 с.
      Монографію присвячено комплексному науковому дослідженню звичаю в системі сучасного права.
      Розглянуто історичну генезу правового звичаю в Україні та здійснено класифікацію правових звичаїв, а також з'ясовано сучасні функції і значення правових звичаїв. Досліджено особливості застосування правового звичаю у публічному праві України, а також у сфері приватноправового регулювання. Окремо проаналізовано зарубіжний досвід застосування правових звичаїв. Сформульовано основні напрями застосування правових звичаїв у регулюванні суспільних відносин в Україні.

340
М 63
    Мірило правовладдя [Текст] = Rule of law checklist : коментар, глосарій / Європ. коміс."За демократію через право" (Венец. коміс.) ; [пер. з англ. Сергій Головатий]. - [Б. м. : б. в.], 2017. - 163 с.
   Документ пропонує інструмент оцінки стану верховенства права в окремій країні через оцінювання відповідних конституційних і законодавчих структур, законодавства та судової практики. Мета документа — уможливити об’єктивне, прозоре й рівнозначне оцінювання. Використовуючи мірило як інструмент, що допомагає вимірювати якісні показники верховенства права (правовладдя) на основі наведених у ньому параметрів, можна отримати конкретний результат щодо рівня правовладдя в будь-якій країні.

343(477)
В 31
    Вереша, Роман Вікторович.  Теоретико-прикладні аспекти суб'єктивної сторони складу злочину [Текст] : монографія / Р. В. Вереша ; Акад. адвокатури України. - Київ : Алерта, 2017. - 567 с.
    У монографії вперше в кримінальному праві України комплексно та системно розглядаються проблеми суб'єктивної сторони складу злочину. Досліджуються її теоретичні, юридичні та практичні аспекти, обґрунтовуються пропозиції щодо вдосконалення чинного кримінального та кримінального процесуального законодавства України. Основні положення та висновки, викладені в книзі, можуть бути враховані в законопроектній роботі Верховної Ради України, в практиці застосування судами положень кримінального законодавства України, при подальшому теоретичному дослідженні суб'єктивної сторони складу злочину та механізму реалізації норм кримінального права, при аналізі змісту кримінальної відповідальності та підстави кримінальної відповідальності, а також у навчальному процесі.
     Для науковців, викладачів, аспірантів (ад'юнктів), студентів та слухачів вищих навчальних закладів правового спрямування та юридичних факультетів, практичних працівників та всіх, хто цікавиться кримінальним правом.

Немає коментарів:

Дописати коментар