Translate

суботу, 14 квітня 2018 р.

Круглий стіл "Свобода та особиста недоторканність у взаємодії з правоохоронними органами"

    12 квітня в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України "Я МАЮ ПРАВО!" у великому читальному залі Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка відбулося засідання круглого столу "Свобода та особиста недоторканність у взаємодії з правоохоронними органами". Організатором заходу виступила ГО "МАRТ".
   Мета заходу: навчання базовим правилам спілкування з поліцією; одержання та поглиблення знань про законодавчі норми, що регулюють діяльність поліції; отримання практичних порад щодо стратегій поведінки в різних ситуаціях за участю правоохоронців.
   У засіданні круглого столу взяли участь: ГО "МАRТ", Чернігівська ОУНБ ім. В. Г. Короленка, Головне територіальне управління юстиції у Чернігівській області, Управління патрульної поліції в Чернігівській області, студенти, громадськість міста.
   З вітальним словом виступили: заступник директора з наукової та інноваційної діяльності Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Алла Миколаївна Мальована, начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Миколайович Трейтяк, виконавчий директор громадської організації "MART" Руслана Олександрівна Бурова.
   Провідний бібліотекар Центру правової інформації Чернігівської ОУНБ ім. В. Г. Короленка Юлія Олександрівна Чирка ознайомила присутніх з роботою Центру правової інформації та блогу.
  Начальник Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Олег Миколайович Трейтяк презентував загальнонаціональний правопросвітницький проект "Я МАЮ ПРАВО!", який реалізується Міністерством юстиції у співпраці з системою безоплатної правової допомоги, територіальними органами юстиції за підтримки юридичних клінік, міжнародних донорів та партнерів "Я маю право!".
   Начальник Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області В'ячеслав В'ячеславович Хардіков розкрив питання захисту бізнесу від зловживань повноваженнями з боку правоохоронних органів, новації щодо проведення обшуку, відеофіксації під час слідчих дій.
   Головний спеціаліст відділу взаємодії з суб'єктами державної реєстрації та підвищення кваліфікації державних реєстраторів Головного територіального управління юстиції у Чернігівській області Анастасія Олександрівна Оліфіренко говорила про кіберзлочинність, її види та як вберегти себе від протиправних дій кіберзлочинців; про покарання за вчинення кіберзлочинів та відомства, які займаються питаннями кібербезпеки. Спеціаліст зазначила, що необхідно бути уважними під час роботи зі своїми гаджетами у мережі Internet.
   Офіцер прес-служби Управління патрульної поліції в Чернігівській області Віталій Васильович Копистко під час заходу розповів про патрульну поліцію як складову частину реформи Національної поліції, роль Національної поліції в сучасному суспільстві, основні права та обов'язки поліцейського.
   Юрист громадської приймальні ГО "MART" Дмитро Петрович Науменко поінформував присутніх про базові законодавчі норми, що регулюють діяльність поліції. Учасники отримали практичні поради щодо стратегій поведінки в різних ситуаціях при взаємодії з працівниками правоохоронних органів.
   По закінченні зустрічі Руслана Олександрівна Бурова подякувала присутнім за активну участь у заході та закликала до співпраці.










Немає коментарів:

Дописати коментар