Translate

середу, 25 квітня 2018 р.

Як грамотно оформити позику грошей?

   Знайомі просять позичити велику суму грошей. Як правильно оформити розписку?
Марина Орестівна, Волинська обл.
 

   Щоб розписка прирівнювалася до договору позики, вона має відповідати обов'язковим умовам, які містить договір позики, відповідно до вимог Цивільного кодексу України.
    Оформлюючи розписку слід вказати: дату І та місце складання розписки; прізвище, ім'я, ( по-батькові позичальника, його ідентифікаційний код і паспортні дані; прізвище, ім'я, побатькові позикодавця, його ідентифікаційний код і паспортні дані; суму, яку позичальник отримав від кредитора, її валюту та факт передачі грошей; суму, термін і порядок повернення коштів (цей пункт є дуже важливим у разі вирішення справи у суді); особистий підпис боржника.
    Однак захистити себе в разі неповернення боргу набагато простіше, маючи на руках договір позики, укладений у нотаріальній формі. Серед його плюсів: передача коштів може бути здійснена в присутності нотаріуса, який зможе це засвідчити; під час нотаріального посвідчення договорів нотаріус встановлює осіб, які їх підписують, засвідчує достовірність і належність їх підписів. Договір, посвідчений нотаріально, — найкраще підтвердження факту отримання грошей позичальником.


Джерело: Як грамотно оформити позику грошей?  // Жінка. - 2018. - № 4. -  С. 35.
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар