Translate

вівторок, 19 червня 2018 р.

Для чого ідентифікаційний код дитині?

    Знайомі оформили ідентифікаційний код для Свого трирічного сина. Я молода мама, тож зацікавилась цим фактом. Але для чого потрібен код дітям?
Іванна, м. Київ

    Отримання ідентифікаційного коду є суто добровільною процедурою та не залежить від віку особи, якій його видають. Ще зовсім недавно потреба у документі здебільшого виникала у молоді в період її першого влаштування на роботу чи при вступі до вищого навчального закладу. Останнім часом дедалі частіше звертаються до фіскальної служби батьки новонароджених, молодших школярів і старшокласників.
    В основному необхідність в отриманні ідентифікаційного коду для дітей виникає у студентські роки для отримання стипендій, заохочень, винагород. Також ідентифікаційний код необхідний при здійсненні неповнолітньою особою операцій з банківською карткою, оформленою на ЇЇ ім'я та для підписання договору з педіатром. Крім того, отримати ідентифікаційний код неповнолітній особі буде необхідно при оформленні даної особи як фізичної особи-підприємця.
   Для отримання коду фізична особа — платник податків незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент) зобов'язана особисто або через законного представника чи уповноважену особу подати відповідному органу державної податкової служби облікову картку фізичної особи — платника податків, яка є водночас заявою для реєстрації в Державному реєстрі, та пред'явити документ, що посвідчує особу.
 
Джерело:  Для чого ідентифікаційний код дитині? // Жінка. - 2018. - № 6. -  С. 35.
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар