Translate

середу, 1 серпня 2018 р.

Право на надбавку за почесне звання «заслужений»

    У держустанові «Урядовий контактний центр» на посадах начальника структурного підрозділу та провідного консультанта працюють особи, які мають почесні звання «заслужений працівник культури України».
    Чи правомірно виплачувати цим працівникам надбавки за таке почесне звання в розмірі 15% посадового окладу з огляду на їхні посадові обов'язки, визначені в посадових інструкціях?
В. Торохов, м. Київ


    Відповідь. Умови оплати праці працівників державної установи «Урядовий контактний центр» визначені наказом Мінпраці України від 20.09.2010 р. № 285 «Про умови оплати праці працівників державної установи «Урядовий контактний центр» (зі змінами, далі — наказ № 285).
    За підпунктом «в» п. 2 наказу № 285 працівникам може встановлюватися надбавка за почесне звання «заслужений» у розмірі 15% посадового окладу.
    Надбавка за почесне звання виплачується працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з наявним почесним званням. Відповідність почесного звання профілю діяльності працівника на обійманій посаді визначається керівником установи залежно від фактично виконуваних працівником обов'язків та видів робіт.
    Водночас відповідно до ст. 1 Закону України «Про культуру» діяльність у сфері культури (культурна діяльність) — це творча, господарська, наукова, бібліотечна, інформаційна, музейна, освітня, культурно-дозвіллєва та розважальна діяльність, спрямована на створення, тиражування, розповсюдження, демонстрування, популяризацію, збереження і використання культурних благ та культурних цінностей для задоволення культурних потреб громадян, а працівник культури (працівник у сфері культури) — це професійний творчий працівник або працівник закладу культури чи інша фізична особа, яка провадить діяльність у сфері культури.


Джерело:  Право на надбавку за почесне звання «заслужений» // Праця і зарплата. - 2018. - № 27. -  С. 11.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар