Translate

понеділок, 8 жовтня 2018 р.

Щодо підвищення посадових окладів

    Чи мають право на підвищення посадових окладів на 10% викладачі школи мистецтв?
М. Чижова, Миколаївська обл.

    Відповідь. За статтею 39 Закону України «Про освіту» школи мистецтв належать до позашкільних навчальних закладів. Постановою Кабінету Міністрів України від  06.05.2001 р. № 433 затверджено Перелік типів позашкільних навчальних закладів, відповідно до п. 6 якого школи мистецтв є різновидом шкіл естетичного виховання і належать до початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів.
    Умови оплати праці педагогічних працівників визначаються відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 26.09.2005 р. № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», розробленого на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (із змінами), та Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міносвіти України від 15.04.93 р. № 102.
   Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.04.2007 р. № 643 «Про затвердження розмірів підвищення посадових окладів (ставок заробітної плати) та додаткової оплати за окремі види педагогічної діяльності у співвідношенні до тарифної ставки» посадові оклади керівників гуртків, секцій, студій та інших форм гурткової роботи за керівництво зразковими і народними учнівськими колективами підвищуються на 10%.
    Питання підвищення рівня оплати праці викладачам гуртків, секцій, студій та інших форм гурткової роботи може бути вирішене встановленням у максимальних розмірах стимулюючих та компенсаційних виплат, передбачених умовами їхньої оплати праці (надбавки, доплати тощо), та збільшенням розміру їхнього преміювання, яке не обмежується граничним розміром.

Джерело: Щодо підвищення посадових окладів // Праця і зарплата. - 2018. - № 32. -  С. 5.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар