Translate

неділю, 20 січня 2019 р.

Щодо підтвердження права на пільгову пенсію

    Чи є правомірним дослідження факторів виробничого середовища і трудового процесу, проведені лабораторією, атестованою комісією МОЗ України, термін чинності свідоцтва якої вже минув?
С. Тишковець, Луганська обл.

    Відповідь. Згідно з абзацом першим п. 7 Порядку проведення атестації робочих місць за умовами праці, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.08.92 р. № 442 (зі змінами, далі — Порядок), гігієнічні дослідження факторів виробничого середовища та трудового процесу проводяться лабораторіями, атестованими Держпраці і МОЗ України в порядку, визначеному Мінсоцполітики і МОЗ України.
    На виконання п. 7 Порядку розроблено наказ Міністерства соціальної політики та Міністерства охорони здоров'я України від 29.05.2018 р. № 784/1012 «Про затвердження Порядку атестації лабораторій на проведення гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу», зареєстрований у Мін'юсті України 03.08.2018 р. за № 905/32357. Цей наказ набрав чинності з 4 вересня 2018 р., з дня його офіційного опублікування, і ним урегульовано механізм атестації лабораторій на право проведення гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу та гігієнічної оцінки умов праці.
   Лабораторії, яким було видано свідоцтва державної санепідслужби МОЗ України відповідно до наказу МОЗ України від 21.04.99 р. № 91 «Про атестацію санітарних лабораторій підприємств і організацій з метою надання їм права проведення санітарно-гігієнічних досліджень факторів виробничого середовища і трудового процесу для атестації робочих місць за умовами праці» (втратив чинність на підставі наказу МОЗ України від 19.02.2018 р. № 283), мають право на проведення названих досліджень лише до закінчення встановленого для конкретного свідоцтва терміну чинності.
   Отже, використання лабораторних досліджень, проведених після закінчення терміну чинності свідоцтва про атестацію лабораторії, є неправомірним.


Джерело: Щодо підтвердження права на пільгову пенсію // Праця і зарплата. - 2018. - № 47 . -  С. 20.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар