Translate

четвер, 14 лютого 2019 р.

Про доплату до мінімальної зарплати

    Працюю медичним статистиком у ЦРЛ повний робочий день з посадовим окладом — 2555 грн. Держава доплачувала різницю до мінімальної зарплати — 3723 грн. Коли йшла в щорічну оплачувану відпустку, розрахунок сум для її оплати проводився з мого посадового окладу згідно з відпрацьованим часом. Чи повинні були мені доплачувати різницю до мінімальної зарплати, коли перебувала в щорічній відпустці?
Л. Головань, Сумська обл.

 

    Відповідь. За статтею З1 Закону України «Про оплату праці» (далі — Закон) розмір заробітної плати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати.
    Частиною 2 ст. З1 Закону визначено вичерпний перелік виплат, які не враховуються під час обчислення розміру заробітної плати працівника для забезпечення її мінімального розміру. Це доплати за роботу в несприятливих умовах праці та підвищеного ризику для здоров'я, за роботу в нічний і надурочний час, роз'їзний характер робіт, премії до святкових та ювілейних дат.
    При цьому відповідно до ст. 1 Закону заробітна плата — це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу.
    Щодо суми середнього заробітку, яка зберігається за працівником за час щорічної відпустки, то ця виплата не є заробітною платою працівника, яку роботодавець виплачує йому за виконану роботу, а це виплата, яка розраховується згідно з положеннями Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок).
   За пунктом 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки провадиться виходячи з виплат за останні 12 календарних місяців роботи, що передують місяцю надання відпустки.
   Згідно з п. З Порядку під час обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки враховуються: основна заробітна плата (оклад, тарифна ставка), доплати (в тому числі і доплата до мінімальної заробітної плати), надбавки, премії, що не мають одноразового характеру, індексація, виплати за час, упродовж якого за працівником зберігається середній заробіток та допомога по тимчасовій непрацездатності.
   Обчислення середньої заробітної плати для оплати часу щорічної відпустки провадиться діленням сумарного заробітку за останні перед наданням відпустки 12 місяців на відповідну кількість календарних днів року (за винятком святкових і неробочих днів, установлених законодавством). Одержаний результат множать на число календарних днів відпустки (п. 7 Порядку).


Джерело: Про доплату до мінімальної зарплати // Праця і зарплата. - 2019. - № 5 . -  С. 10.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар