Translate

вівторок, 1 січня 2019 р.

Про врахування стажу для виплати надбавки за вислугу років

    У 2006—2016 рр. чоловік працював на різних посадах у структурних підрозділах МВС. Чи враховується цей період до стажу роботи, що дає право на надбавку за вислугу років у державних органах?
Р. Порохов, Житомирська обл.


   Відповідь. Обчислення стажу роботи в державному органі проводить служба управління персоналом цього органу.
   Документом для визначення стажу роботи є трудова книжка та інші документи, які відповідно до законодавства підтверджують стаж роботи (довідки, виписки з наказів, дані, наявні в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування тощо).
  Умови оплати праці працівників державних органів, які виконують функції з обслуговування, і працівників Управління адміністративних будинків Господарсько-фінансового департаменту Секретаріату Кабінету Міністрів України, Управління адміністративними будинками Державного управління справами, Управління адміністративними будинками Управління справами Апарату Верховної Ради України (далі — Умови) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів» (зі змінами).
   Відповідно до п. 5 Умов працівникам виплачується надбавка у відсотках до посадового окладу за вислугу років у державних органах, управліннях у таких розмірах: понад три роки — 10%, понад п'ять років — 15, понад 10 років — 20, понад 15 років — 25, понад 20 років — З0, понад 25 років — 40% посадового окладу.
   При цьому до стажу для встановлення надбавки за вислугу років зараховується стаж роботи в державних органах на посадах керівних працівників, спеціалістів і службовців, раніше набутий стаж державної служби, у тому числі з урахуванням періодів роботи, передбачених ч. 2 ст. 46 Закону України «Про державну службу».
  Надбавка за вислугу років обчислюється виходячи з посадового окладу працівника тільки в межах фонду оплати праці та виплачується щомісяця за фактично відпрацьований час.
  Працівникам, у яких протягом календарного місяця виникло право на підвищення надбавки за вислугу років, розмір надбавки змінюється з дня набуття права на підвищення.

Джерело:  Про врахування стажу для виплати надбавки за вислугу років // Праця та зарплата. - 2020. - № 16. - С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар