Translate

четвер, 13 серпня 2020 р.

Чи можна прописати дитину без згоди власника житла?

    Моя мама — власник квартири. Там же зареєстрований мій брат. Привів вагітну співмешканку, маму ображають, погрожують після народження дитини зареєструвати малюка у маминій квартирі без її згоди. Таке можливо? Чи може краще до народження дитини виписати брата через суд?
Олена, м. Луцьк, Волинська обл. 

    Дійсно, відповідно пункту 18 «Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру», неповнолітня дитина, хоча б один з батьків або законний представник якої вже зареєстрований у житлі, може бути зареєстрована за тією ж адресою без подання згоди власника житла.


    Щодо питання зняття з реєстрації місця проживання, то пунктом 26 вищевказаних Правил передбачено, що зняття з реєстрації місця проживання здійснюється, окрім іншого, на підставі відповідного рішення суду. Отже, для зняття з реєстрації місця проживання вашого брата без його на це згоди власнику квартири, де він зареєстрований, необхідно буде звернутись із позовом до суду. І вже після отримання рішення суду, яке набрало законної сили, у порядку, передбаченому пунктом 26 Правил, ваша мама зможе звернутись до органів реєстрації місця проживання для зняття особи з реєстрації місця проживання на підставі рішення суду.

Джерело:  Чи можна прописати дитину без згоди власника житла? // Жінка. - 2020. - № 7-8. - С. 35.
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41 

Немає коментарів:

Дописати коментар