Translate

неділя, 30 жовтня 2016 р.

Призначення пенсії

   Я працюю в м. Києві. А реєстрація місця проживання — м. Рівне. У жовтні досягаю пенсійного віку. Чи маю я право подати документи для призначення пенсії в управління Пенсійного фонду в м. Києві?

   Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 25.11.2005 р. № 22-1, визначено, що заяву про призначення пенсії непрацюючим особам, а також членам сім'ї у зв'язку з втратою годувальника подає заявник особисто або через представника, який діє на підставі виданої йому довіреності, посвідченої нотаріально, безпосередньо в управління Пенсійного фонду України в районі, місті, районі в місті, а також у місті та районі за місцем проживання (реєстрації).
    • Водночас постановою Пенсійного фонду України від 14.12.2015 р. № 25-1 «Деякі питання впровадження електронних пенсійних справ на базі централізованих інформаційних технологій» (зі змінами, внесеними згідно з постановою Пенсійного фонду від 27.05.2016 р. № 12) передбачено, що після 1 серпня із заявами про призначення пенсії можна звертатися в органи Пенсійного фонду незалежно від території обслуговування таких органів.
   Тож особа, яка проживає (зареєстрована) в будь-якому населеному пункті України, із заявою про призначення пенсії та документами, визначеними законодавством, може звертатися в будь-яке управління Пенсійного фонду України незалежно від місця її проживання (реєстрації).
   Таким чином, автор листа має право звернутися з приводу призначення пенсії в будь-яке управління Пенсійного фонду України, в т. ч. в м. Києві.
 
Джерело: Призначення пенсії // Пенсійний кур`єр . - 2016. - 28 жовтня (№ 43). - С. 4.

Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41.

Немає коментарів:

Дописати коментар