Translate

суботу, 7 вересня 2019 р.

Щодо призначення житлової субсидії за наявності заборгованості

    Чи буде призначена житлова субсидія з 1 травня 2019 р. громадянам, у яких є борг з оплати комунальних послуг?
С. Петренко, Миколаївська обл.


    Відповідь. Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.95 р. № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» (зі змінами, далі — Положення), передбачено, що житлова субсидія не призначається в разі отримання структурним підрозділом з питань соціального захисту населення від підприємств — надавачів послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (крім заборгованості за послугу з постачання та розподілу природного газу, що нарахована виконавцем комунальної послуги з посиланням на рішення суду щодо норм споживання природного газу побутовими споживачами в разі відсутності лічильників газу та у зв'язку з приведенням об'ємів використаного природного газу побутовими споживачами до стандартних умов, а також заборгованості, що виникла у зв'язку з тим, що управитель, об'єднання, виконавець комунальних послуг не уклали договір з АТ «Ощадбанк» (його установами) для перерахування сум житлових субсидій у грошовій безготівковій формі).
   За пунктом 18 Положення громадянам, які одержували житлову субсидію в опалювальному сезоні у грошовій формі (безготівковій чи готівковій), і в них відсутня заборгованість за житлово-комунальні послуги, житлова субсидія на наступний строк призначається у готівковій формі.
   Таким чином, у травні 2019 р. житлова субсидія призначається на наступний період домогосподарствам, які одержували субсидію в попередньому періоді й у яких відсутня зазначена заборгованість зі сплати послуг, у грошовій готівковій формі без подання нових заяви і декларації.

Джерело: Щодо призначення житлової субсидії за наявності заборгованості // Праця і зарплата. - 2019. - № 21. - С.12
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар