Translate

суботу, 7 вересня 2019 р.

Отримання житлової субсидії у разі смерті заявника

   Як отримати кошти призначеної житлової субсидії у зв'язку зі смертю заявника?
С. Кирилів, Львівська обл.


    Відповідь. Пунктом 16 Положення про порядок призначення житлових субсидій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.95 р. № 848 (зі змінами, далі — Положення), визначено, що в разі зміни складу зареєстрованих (що фактично проживають) у житловому приміщенні (будинку) осіб, складу сім'ї члена домогосподарства подаються нові заява про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі через АТ «Ощадбанк» та декларація про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії.
    Структурним підрозділом з питань соціального захисту населення після подання таких документів ухвалюється рішення про призначення житлової субсидії; відмову в призначенні житлової субсидії; подання документів на розгляд комісії.
   Відповідно до п. 186 Положення невиплачені впродовж трьох місяців одержувачам готівкові кошти житлової субсидії повертаються Пенсійним фондом України та АТ «Ощадбанк» на рахунок Мінсоцполітики України, відкритий у Державному казначействі України. Реєстри осіб, яким не виплачено житлову субсидію у готівковій формі, отримані від Пенсійного фонду України та АТ «Ощадбанк», передаються Мінсоцполітики України структурним підрозділам з питань соціального захисту населення для врахування під час надання житлової субсидії в наступних періодах.
   Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення після отримання інформації про осіб, яким не виплачено житлову субсидію у готівковій формі у зв'язку зі смертю, формуючи реєстри одержувачів житлової субсидії у поточному місяці для її виплати у готівковій формі, включають до них суми невиплаченої житлової субсидії для їхньої виплати новим уповноваженим представникам домогосподарств. до яких належали померлі.
   Таким чином, домогосподарства, яким призначено житлову субсидію і до складу яких належав померлий, отримають невиплачену житлову субсидію у готівковій формі в наступних періодах.
   В усіх інших випадках право успадковування третіми особами нарахованих сум житлової субсидії у готівковій формі, яка не була виплачена одержувачеві житлової субсидії у зв'язку зі смертю, не передбачене.

Джерело: Отримання житлової субсидії у разі смерті заявника // Праця і зарплата. - 2019. - № 21. - С. 12
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар