Translate

неділю, 22 вересня 2019 р.

Якщо працівник виконує обов'язки тимчасово відсутнього працівника

    Як установити посадовий оклад виконуючому обов'язки директора підприємства на час відрядження, чергової відпустки, тимчасової непрацездатності директора, якщо такі обов'язки не передбачені посадовою інструкцію?
В. Топорков, м. Житомир


    Відповідь. Виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника за більш відповідальною посадою, якщо це викликано виробничою потребою чи пов'язане з розпорядчими функціями, працівником, який працює в тій самій установі, організації або на підприємстві, визначається чинним законодавством як тимчасове заступництво.
    Порядок оформлення та оплати заступництва тимчасово відсутнього працівника регулюється роз'ясненням Держкомпраці СРСР і Секретаріату ВЦРПС від 29.12.65 р. № 30/39 «Про порядок оплати тимчасового заступництва» (зі змінами, внесеними постановою Держкомпраці СРСР та Секретаріату ВЦРПС від 11.12.86 р. № 521/30-18, далі — Роз'яснення), яке є чинним на території України в частині, що не суперечить національному законодавству, на підставі постанови Верховної Ради від 12.09.91 р. № 1545 «Про порядок тимчасової дії на території України деяких актів законодавства Союзу РСР».
   Працівник, який заміщує тимчасово відсутнього працівника, на період такого заступництва звільняється від виконання обов'язків, обумовлених трудовим договором, за основним місцем роботи і йому виплачується різниця між його фактичним посадовим окладом і посадовим окладом працівника, якого він заміщує.

Джерело: Якщо працівник виконує обов'язки тимчасово відсутнього працівника // Праця та зарплата. - 2019. - № 1. - С. 8.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар