Translate

суботу, 7 вересня 2019 р.

Про надання обов'язкових відомостей

    Чи обов'язково зазначати номер мобільного телефону під час подання заяви та декларації на призначення житлової субсидії?
О. Ситниченко, м. Київ

    Відповідь. Положенням про порядок призначення житлових субсидій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 21.10.95 р. № 848 (зі змінами, далі — Положення), встановлено, що для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає структурному підрозділу з питань соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи — за фактичним місцем проживання) Заяву про призначення та надання житлової субсидії у грошовій формі через АТ «Ощадбанк» (далі — Заява) і Декларацію про доходи та витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії (далі — Декларація) за формою, встановленою Мінсоцполітики України.
    Заява і декларація вважаються неподаними, якщо не зазначено відомості про адресу домогосподарства та номери особових рахунків, а також номер мобільного телефону заявника.
    Наявність номера мобільного телефону в Заяві викликана потребою встановлення зв'язку АТ «Ощадбанк» з одержувачем житлової субсидії. На цей номер АТ «Ощадбанк» щомісячно надсилатиме смс-повідомлення про стан розрахунків із зазначенням наявного залишку платежу за кожним видом послуг — суми коштів, яку одержувач житлової субсидії має сплатити самостійно. Крім того, після закінчення опалювального сезону АТ «Ощадбанк» надішле смс-повідомлення про перерахування залишків коштів субсидії (за наявності таких) на поточний рахунок одержувача житлової субсидії.
    Отже, через номер мобільного телефону встановлюється зв'язок між одержувачем житлової субсидії та АТ «Ощадбанк». Ця інформація не впливає на право на призначення субсидії і її розмір. Тому Положенням не передбачено потреби перевірки органами соціального захисту номера мобільного телефону, зазначеного заявником під час подання заяви.
    Водночас без зазначення в заяві номера мобільного телефону одержувача житлової субсидії документи вважатимуться неподаними і житлова субсидія не може бути призначена.

Джерело: Про надання обов'язкових відомостей // Праця і зарплата. - 2019. - № 21. - С. 12
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар