Translate

середу, 4 вересня 2019 р.

Які вимоги діють до завірення печаткою документів, що подаються для підтвердження трудового стажу?

       Відповідно до частин першої і третьої статті 58-1 Господарського кодексу України (у редакції, чинній з 19.07.2017, далі — Кодекс) суб’єкт господарювання має право використовувати у своїй діяльності печатки. Використання суб’єктом господарювання печатки не є обов’язковим.
     Пунктом 23 Порядку підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсій за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12.08.1993 № 637 (далі — Порядок), передбачено, що документи, які подаються для підтвердження трудової діяльності, мають бути підписані посадовими особами і засвідчені печаткою (за наявності).
     Кодексом запроваджено перехід від обов’язкового до добровільного використання печатки. Тому за нормами Кодексу і Порядку застосування печатки є обов’язковим у період створення документів до 19.07.2017.

Джерело:  Які вимоги діють до завірення печаткою документів, що подаються для підтвердження трудового стажу? // Пенсійний кур'єр. - 2019. - № 33. - С. 4
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар