Translate

середу, 30 жовтня 2019 р.

Як отримати аліменти від батька дитини, якщо пара не перебувала офіційно у шлюбі?

    Ми з чоловіком ніколи не перебували у шлюбі, але коли у нас народилась дитина, то він її визнав своєю. Тепер батько дитини пішов від нас і найближчим часом має намір створити іншу родину. Чи маю я право на якісь аліменти від нього?
Тетяна, м. Біла Церква, Київська обл. 

    Якщо мати та батько дитини не перебувають у шлюбі між собою, походження дитини від батька визначається за заявою матері та батька дитини або за рішенням суду.
    Отже, в разі офіційного визнання батьківства, виникає обов'язок утримувати дитину до досягнення нею повноліття. І на це не може впливати розірвання відносин з матір'ю дитини.
    Аліменти на дитину можуть сплачуватись за згодою батька у добровільному порядку, або, у разі його відмови, — за рішенням суду.
    Таким чином, спочатку краще зустрітись з батьком щодо вирішення питання про сплату аліментів або взамін цього надання допомоги на утримання у натуральному виді (одяг, взуття, харчі, книги та інше). А в разі відмови батька брати участь в утриманні дитини мати має право звернутись до суду.

Джерело: Як отримати аліменти від батька дитини, якщо пара не перебувала офіційно у шлюбі?  // Жінка. - 2019. - № 10. - С. 35.
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар