Translate

суботу, 9 листопада 2019 р.

Щодо призначення пенсій за особливі заслуги перед Україною (Закон України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною»)

    Матері загиблого військовослужбовця, який брав безпосередню участь в АТО, призначено пенсію відповідно до частини 1 статті 115 Закону 1058.
    Одночасно заявниця звертається за призначенням пенсії за особливі заслуги перед Україною (її сина посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня). Чи має право заявниця на призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною за померлого сина, якщо вона не досягла пенсійного віку, встановленого статтею 26 Закону 1058?

    Статтею 6 Закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» (далі-Закон 1767) визначено право на пенсію за особливі заслуги в разі втрати годувальника для непрацездатних членів сім'ї, зазначених у статті 36 Закону 1058.
    Відповідно до статті 36 Закону 1058 непрацездатними членами сім'ї вважаються, зокрема, мати, якщо вона є особою з інвалідністю або досягла пенсійного віку, передбаченого статтею 26 Закону 1058.3 огляду на зазначене, Законом 1767 не передбачено встановлення пенсії за особливі заслуги у разі втрати годувальника матері, яка не є особою з інвалідністю та не досягла віку, передбаченого статтею 26 Закону 1058.

Джерело: Щодо призначення пенсій за особливі заслуги перед Україною (Закон України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною») // Вісник пенсійного фонду України. - 2019. - № 10. - С. 37.
Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар