Translate

понеділок, 11 листопада 2019 р.

Про розмір надбавки за стаж роботи

    У якому розмірі встановити надбавку за стаж роботи керівникові та головному бухгалтерові комунального закладу «Центр здійснення соціальних виплат та надання інформаційно-консультативної допомоги з питань соціального захисту населення», враховуючи стаж держслужби та служби в органах місцевого самоврядування, який вони мали на момент прийняття на посаду?
    Чи може цей комунальний заклад з питань оплати праці керуватися постановою Кабміну від 14.09.2016 р. № 630 та наказом Мінсоцполітики України від 24.10.2016 р. №1215?
С. Петренко, Запорізька обл.


    Відповідь. Згідно зі статтею 8 Закону України «Про оплату праці» умови і розміри оплати праці працівників установ й організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.
   У разі утворення комунального закладу «Центр здійснення соціальних виплат та надання інформаційно-консультативної допомоги з питань соціального захисту населення» обласної ради оплата праці його працівників може проводитися як працівникам центрів з нарахування та здійснення соціальних виплат (далі — Центр).
    Умови оплати праці працівників центрів по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат затверджено наказом Мінсоцполітики України від 24.10.2016 р. № 1215 (зі змінами).
   Відповідно до пп. З п. 2 цих Умов працівникам Центрів, посади яких зазначено в додатку 2 до цих Умов, установлюються надбавки у відсотках до посадового окладу за стаж роботи в таких розмірах: понад три роки — 10%, понад п'ять років — 15, понад 10 років — 20, понад 15 років — 25, понад 20 років — ЗО, понад 25 років — 40% посадового окладу.
    Посади керівника установи та начальника відділу зазначені в додатку 2 до названих Умов.
   При цьому до стажу роботи для встановлення надбавки зараховується стаж державної служби за періоди роботи (служби) до набрання чинності Законом України від 10.12.2015 р. № 889-VІІІ «Про державну службу» та період роботи в Центрі.
    Така надбавка встановлюється з дати набуття права на її встановлення.

Джерело: Про розмір надбавки за стаж роботи // Праця та зарплата. - 2019. - № 11. - С. 10.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар