Translate

понеділок, 10 лютого 2020 р.

Про визначення заробітної плати для призначення пенсії

   Як правильно визначити розмір зарплати особі, що працювала на посаді заступника голови райдержадміністрації, юрисдикція якого поширюється на територію одного району, для призначення пенсії відповідно до ст. 37 Закону «Про державну службу»?
Т. Максименко, Житомирська обл.


    Відповідь. Порядок видачі довідок про заробітну плату для призначення пенсій окремим категоріям осіб у разі ліквідації державних органів, у яких особи працювали, а також перейменування (відсутності) їхніх посад, затверджений наказом Міністерства соціальної політики України від 10.05.2017 р. № 750, зареєстрованим у Мін'юсті України 16.06.2017 р. за № 766/30634 (далі — Порядок).
   Абзацами першим і третім п. 7 Порядку визначено, що в разі відсутності або перейменування (відсутності) в державному органі посади, що була останньою, яку особа обіймала на державній службі. її посада визначається цим органом згідно з додатком 1 до цього Порядку або за відповідною групою оплати праці з урахуванням юрисдикції державного органу.
    У разі відсутності або перейменування в державному органі посади державної служби, що була останньою, яку особа обіймала на державній службі після 1 травня 2016 р., її посада визначається цим органом згідно з додатком 1 до Порядку або за відповідною групою оплати праці з урахуванням юрисдикції державного органу.
    Згідно з п. З розділу VIII «Районні, районні в містах Києві і Севастополі державні адміністрації» Переліку посад та постанов Кабінету Міністрів України, відповідно до яких затверджувалися посадові оклади працівників державних органів, посада заступника голови районної державної адміністрації (згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 13.12.99 р. № 2288 «Про впорядкування умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та їх виконавчих органів, органів прокуратури, судів та інших органів») прирівнюється до посади заступника керівника державного органу, юрисдикція якого поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення (група З оплати праці) (згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 18.01.2017 р. № 15 «Питання оплати праці працівників державних органів», далі — постанова № 15).
    Водночас Схемою посадових окладів на посадах державної служби за групами оплати праці з урахуванням юрисдикції державних органів у 2019 році (у коефіцієнтах), затвердженою постановою № 15 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 06.02.2019 р. № 102 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо впорядкування структури заробітної плати працівників державних органів, судів, органів та установ системи правосуддя у 2019 році») не передбачено посади заступника керівника державного органу, юрисдикція якого поширюється на територію одного або кількох районів, міст обласного значення.
   Найвищою посадою для державного органу відповідної юрисдикції є посада керівника апарату із коефіцієнтом співвідношення до мінімального розміру посадового окладу — 2,53.

Джерело: Про визначення заробітної плати для призначення пенсії // Праця та зарплата. - 2020. - № 4. - С. 6.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар