Translate

середа, 12 лютого 2020 р.

Зарахування до стажу наукової роботи

    Особа проходила військову службу в Збройних Силах на посадах офіцерського складу та мала відповідні військові звання. Нині працює заступником директора науково-методичного центру організації освітньої діяльності і має право на надбавку за стаж наукової роботи.
   Чи зараховується час військової служби (як стаж державної служби) до стажу наукової роботи, що дає право на надбавку за стаж наукової роботи?
М. Кулик, м. Харків

   Відповідь. Згідно з пунктом 2 Порядку виплати надбавки за стаж наукової роботи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2004 р. № 494, до стажу наукової роботи, шо дає право на встановлення надбавки за стаж наукової роботи, зараховується, зокрема. стаж державної служби.

   До стажу державної служби зараховуються такі періоди: час перебування на посаді державної служби відповідно до Закону України від 10.12.2015 р. № 889-VІІІ (далі — Закон № 889); час перебування на посаді народного депутата України; час проходження дипломатичної служби на дипломатичних посадах; час перебування на посадах в органах місцевого самоврядування, передбачених Законом України від 07.06.2001 р. № 2493-ІІІ «Про службу в органах місцевого самоврядування»; час перебування на посадах суддів; час перебування на посадах прокурорів; час перебування на посадах, на яких присвоюються військові та спеціальні звання; час професійного навчання державного службовця з відривом від служби, якщо не пізніше від 75 днів після його завершення така особа повернулася на державну службу, крім випадків, установлених законом; період, коли державний службовець не працював з поважних причин, але залишався у трудових відносинах з державним органом; час перебування державного службовця у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а в разі якщо дитина потребує домашнього догляду — у відпустці без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш ніж до досягнення дитиною шестирічного віку; час перебування на посадах радників, помічників, уповноважених та прес-секретаря Президента України, працівників секретаріатів Голови Верховної Ради України, його першого заступника та заступника, працівників патронатних служб Прем'єр-міністра України та інших членів Кабінету Міністрів України, помічників-консультантів народних депутатів України, помічників та наукових консультантів суддів Конституційного Суду України, помічників суддів, а також на посадах патронатних служб в інших державних органах (ч. 2 ст. 46 Закону № 889).
   Також слід зазначити, що за п. 8 розділу XI «Прикінцеві положення» Закону № 889 стаж державної служби за періоди роботи (служби) до набрання чинності Законом № 889 обчислюється в порядку та на умовах, установлених на той час законодавством (постанова Кабінету Міністрів України від 03.05.94 р. № 283 «Про порядок обчислення стажу державної служби»).
   Тобто час проходження військової служби у Збройних Силах України та служби в інших військових формуваннях зараховується до стажу державної служби тільки тоді, якшо особа обіймала посаду державної служби.

Джерело: Зарахування до стажу наукової роботи // Праця та зарплата. - 2020. - № 5. - С. 15.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар