Translate

неділя, 16 лютого 2020 р.

Про збереження розміру та умов оплати праці

    Чи зберігаються за особами, які виконували повноваження селищного голови територіальної громади, що приєдналася до об'єднаної територіальної громади, і виконують обов'язки старости на період повноважень ради об'єднаної територіальної громади поточного скликання, тобто до обрання на перших виборах старости, попередній розмір та умови оплати праці?
Я. Шкляр, Житомирська обл.


   Відповідь. Частиною 1 ст. 83 Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» визначено, що сільський, селищний голова територіальної громади, що приєдналася до об'єднаної територіальної громади, виконує обов'язки старости відповідно до закону на період повноважень ради об'єднаної територіальної громади поточного скликання. За ним зберігаються розмір та умови оплати праці, що були йому встановлені як сільському, селищному голові до приєднання.
   Також пунктом 2 постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2015 р. № 1044 «Деякі питання оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування об'єднаних територіальних громад» рекомендовано органам місцевого самоврядування зберегти за особами, які виконували повноваження сільського, селищного, міського голови відповідної територіальної громади до об'єднання і виконують обов'язки старости до обрання на перших виборах старост, посадовий оклад, надбавки та доплати, які було їм встановлено на час переведення на посаду старости.
   Умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами, далі — постанова № 268).
   Посадові оклади старост визначаються згідно з додатком 50 до постанови № 268, а посадові оклади сільських і селищних голів — згідно з додатком 54 до постанови № 268.
   Отже, якщо сільський, селищний голова територіальної громади, що
приєдналася до об'єднаної територіальної громади, виконує обов'язки старости, посадовий оклад визначається згідно з додатком 54 до постанови № 268 на час переведення на посаду старости.

Джерело: Про збереження розміру та умов оплати праці // Праця та зарплата. - 2020. - № 6. - С. 9.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар