Translate

неділя, 16 лютого 2020 р.

Обчислення середньої зарплати для оплати праці

   Працівницю 20 березня 2019 р. звільнено у зв'язку з переведенням з одного територіального органу виконавчої влади та 21 березня 2019 р. призначено на посаду до іншого територіального органу виконавчої влади. Компенсація за невикористані дні відпустки не надавалася. З 25 березня до 5 квітня 2019 р. працівниця хворіла, а 8 квітня вийшла у відпустку.
   Як слід у такому разі обчислити середню заробітну плату для оплати часу щорічної відпустки?
М. Осадча, м. Запоріжжя

    Відповідь. Статтею 24 Закону України «Про відпустки» (далі — Закон) передбачено, що в разі звільнення працівника йому виплачується грошова компенсація за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей.

   Пунктом 8 ч. 7 ст. 10 Закону передбачено: працівникам, які не використали за попереднім місцем роботи повністю або частково щорічної основної відпустки і не одержали за неї грошової компенсації, надаються на їхнє бажання щорічні відпустки повної тривалості до настання шестимісячного терміну безперервної роботи в перший рік роботи на такому підприємстві.
   Якщо працівник, переведений на роботу на інше підприємство, повністю або частково не використав щорічних основної та додаткових відпусток і не одержав за них грошової компенсації, то до стажу роботи, що дає право на щорічні основну та додаткові відпустки, зараховується час, за який він не використав цих відпусток за попереднім місцем роботи (ч. З ст. 9 Закону).
   Під час надання відпустки розрахунок середньої заробітної плати провадиться відповідно до Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок), виходячи з виплат за 12 календарних місяців, шо передують місяцю надання відпустки.

Джерело: Обчислення середньої зарплати для оплати праці // Праця та зарплата. - 2020. - № 6. - С. 8.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар