Translate

суботу, 14 березня 2020 р.

Про визначення середньої зарплати

    Лікар з функціональної діагностики (основна посада) працює на одну ставку та одночасно має внутрішнє сумісництво — 0,5 ставки лікаря ультразвукової діагностики. Його направляють на курси підвищення кваліфікації за внутрішнім сумісництвом. Як у такому випадку обчислити середній заробіток?
В. Пономаренко, м. Полтава 

    Відповідь. Згідно з пунктом 1 постанови Кабінету Міністрів України від 28.06.97 р. № 695 «Про гарантії і компенсації для працівників, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва» за працівниками, які направляються для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва, зберігається середня заробітна плата за основним місцем роботи.
   Обчислення середньої заробітної плати провалиться відповідно до п. 2 Порядку обчислення середньої заробітної плати, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.95 р. № 100 (далі — Порядок № 100), виходячи з виплат за останні два календарних місяці роботи, що передують події, з якою пов'язана відповідна виплата.
   Згідно з п. З Порядку № 100 під час обчислення середньої заробітної плати в усіх випадках її збереження враховуються: основна заробітна плата; доплати й надбавки; премії, що не мають одноразового характеру; індексація тощо.
   При цьому за п. 10 Положення про умови роботи за сумісництвом працівників державних підприємств, установ і організацій, затвердженого наказом Мінпраці, Мін'юсту, Мінфіну України від 28.06.93р. №43, зареєстрованим у Мін'юсті України 30.06.93 р. за № 76, заробітна плата на всіх місцях роботи враховується під час обчислення середнього заробітку, зокрема, медичним і фармацевтичним працівникам лікувально-профілактичних та санітарно-епідеміологічних установ охорони здоров'я, аптек, установ соціального забезпечення, дитячих будинків, шкіл-інтернатів для дітей-сиріт, а також для дітей, які мають вади фізичного чи розумового розвитку, дитячих дошкільних виховних закладів, медико-соціапьної експертизи; сестрам милосерда Товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця України.

Джерело: Про визначення середньої зарплати // Праця та зарплата. - 2020. - № 8. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар