Translate

суботу, 14 березня 2020 р.

Щодо встановлення тарифного розряду

    Який тарифний розряд установити особі, яку наказом по лікарні переведено з посади економіста (сьомий тарифний розряд) на посаду фахівця з публічних закупівель?
О. Петренко, Одеська обл.


    Відповідь. Згідно зі статтею 3 Закону України «Основи законодавства України про охорону здоров'я» (зі змінами) заклад охорони здоров'я — це юридична особа будь-якої форми власності та організаційно-правової форми або її відокремлений підрозділ, що забезпечує медичне обслуговування населення на основі відповідної ліцензії та професійної діяльності медичних (фармацевтичних) працівників.
   Відповідно до ст. 8 Закону України «Про оплату праці» (далі — Закон) умови і розміри оплати праці працівників установ й організацій, що фінансуються з бюджету, визначаються Кабінетом Міністрів України.
    Згідно зі ст. 15 Закону підприємства самостійно визначають у колективному договорі форми і системи оплати праці, норми праці, розцінки, тарифні сітки, схеми посадових окладів, умови запровадження та розміри надбавок, доплат, премій, винагород та інших заохочувальних, компенсаційних і гарантійних виплат із дотриманням норм і гарантій, передбачених законодавством, генеральною, галузевими (міжгалузевими) і територіальними угодами.
Відповідно до ст. 16 Закону на підприємствах і в організаціях, які перебувають на госпрозрахунку й отримують дотації з бюджету, організація оплати праці проводиться за ст. 15 Закону, але в межах визначених для них у встановленому порядку сум дотацій та власних доходів з урахуванням умов, установлених Кабінетом Міністрів України.
   Так, Умови оплати праці працівників закладів охорони здоров'я та установ соціального захисту населення визначено наказом Мінпраці і МОЗ України від 05.10.2005 р. № 308/519 (далі — Умови), розробленим на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами).
    Згідно з пп. З п. 2.2.21 п. 2.2 розділу 2 Умов посадові оклади інженерам усіх спеціальностей, бухгалтерові (з дипломом спеціаліста), бухгалтеру-ревізору, економістові, програмістові, юрисконсультові, художнику-окопротезисту, редакторові, художникові та іншим професіоналам установлюються в межах 7—10 тарифних розрядів (з урахуванням кваліфікаційної категорії).
    У Національному класифікаторі України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» (далі — Класифікатор), затвердженому наказом Держспоживстандарту від 28.07.2010 р. № 327, міститься назва посади «фахівець з публічних закупівель» (код 2419.2), яка належить до професійного угруповання «Професіонали у сфері маркетингу, ефективності господарської діяльності, раціоналізації виробництва, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності».
Таким чином, тарифний розряд фахівцеві з публічних закупівель має встановлюватися в межах 7—10 тарифних розрядів (з урахуванням кваліфікаційної категорії), як це передбачено для професіоналів пп. З п. 2.2.21 п. 2.2 розділу 2 Умов.

Джерело: Щодо встановлення тарифного розряду // Праця та зарплата. - 2020. - № 8. - С. 7.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар