Translate

субота, 14 березня 2020 р.

Щодо встановлення надбавки за почесне звання

    Чи має сільський голова встановити надбавку за почесне звання заслуженого журналіста України працівникові, якщо його діяльність за профілем не збігається з почесним званням?
В. Микитенко, Херсонська обл.


   Відповідь. Постановою Кабінету Міністрів України від 09.03.2006 р. № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» (зі змінами, далі — постанова № 268) визначено умови оплати праці працівників органів місцевого самоврядування.
   Відповідно до п. 1 постанови № 268 умови оплати праці посадових осіб місцевого самоврядування визначаються органом місцевого самоврядування виходячи з умов оплати праці, встановлених цією постановою, і схем посадових окладів згідно з додатками 48—54 і 57.
   За підпунктом 3 п. З постанови № 268 посадовим особам місцевого самоврядування виплачується надбавка за почесне звання «заслужений» — у розмірі 5% посадового окладу. Надбавка за почесне звання виплачується працівникам, якщо їхня діяльність за профілем збігається з почесним званням.
   Водночас постановою Кабінету Міністрів України від 25.08.2004 р. № 1096 «Про встановлення розміру доплати за окремі види педагогічної діяльності» (зі змінами) передбачається встановлення доплати у граничному розмірі — 20% педагогічним працівникам та помічникам вихователів за години роботи в інклюзивних класах (групах) у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.
   Конкретний розмір доплати встановлює керівник закладу, ураховуючи чисельність осіб з особливими освітніми потребами у класі (групі), складність порушення розвитку дітей, рівень відповідальності та обсяг роботи кожного працівника, який працює з такими дітьми, тощо.

Джерело: Щодо встановлення надбавки за почесне звання // Праця та зарплата. - 2020. - № 8. - С. 4.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар