Translate

четвер, 26 березня 2020 р.

Як ініціювати встановлення світлофора на вулиці?

    Мешканці нашого і сусідніх будинків хотіли б подати   заяву на встановлення світлофора на перехресті (дорогою до школи). Чи маємо ми таке право?
Валентина, Одеська обл. 

    Згідно закону України «Про дорожній рух», кожна дорога має свого власника й утримувача. У населених пунктах управління дорогами здійснюють комунальні служби, уповноважені місцевою владою. До їх повноважень належить розгляд питання щодо встановлення технічного засобу регулювання дорожнього руху.
    У разі виправданої потреби влаштування елементів примусового зниження швидкості, передбачених ДСТУ 4100:2014 (зокрема, у районі розташування дитячих та навчальних закладів), замовник або ініціатор їх встановлення повинен надіслати офіційне звернення разом із обґрунтуванням такої необхідності до балансоутримувача місцевої мережі вулиць і доріг, який у свою чергу зобов'язаний провести попереднє обстеження ділянки дороги. У разі прийняття позитивного рішення власник дороги повинен погодити місце розташування пристрою примусового зниження швидкості, а також відповідну проєктно-технічну документацію із Відділом превентивної діяльності ГУ Нацполіції.
    Однак, як правило, через брак коштів, громадянам або відмовляють у встановленні світлофора, або встановлюють натомість знак обмеження швидкості.

.
Джерело: Як ініціювати встановлення світлофора на вулиці? // Жінка - 2020. - № 3. - С. 35.

Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 4

Немає коментарів:

Дописати коментар