Translate

четвер, 26 березня 2020 р.

Зарахування дитини до школи

    Ми з чоловіком працюємо і проживаємо у Польщі.
   З нами — шестирічна дитина, яку восени хочемо віддати до школи в Україні. Які документи слід підготувати, щоб бабуся могла записати у травні доньку до школи (дитина певний час житиме з нею)?
Мар'яна Троцюк, м. Познань, Польща 

    Відповідно до ст. 160 Сімейного кодексу України місце проживання дитини, котра не досягла десяти років, визначається за згодою батьків. В Україні дитина може піти в школу, закріплену за територією її проживання. Для першочергового зарахування треба тільки підтвердити місце проживання одним з відповідних документів. їх перелік закріплено в Постанові КМУ № 684 «Про затвердження Порядку ведення обліку дітей дошкільного, шкільного віку та учнів».
   Однак і цей перелік не є вичерпним — підтвердженням може бути інший офіційний документ, що містить інформацію про місце проживання дитини та/або одного з її батьків чи законних представників. Вид документу для підтвердження місця проживання обирає особа, яка подає заяву на зарахування дитини.
   Якщо дитина проживає за місцем реєстрації не батьків, а інших родичів, але батьки не позбавлені батьківських прав, то їм слід звернутись до органів опіки і піклування для отримання відповідного висновку та довідки.

Джерело: Зарахування дитини до школи // Жінка - 2020. - № 3. - С. 35.

Журнал знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 4

Немає коментарів:

Дописати коментар