Translate

понеділок, 9 березня 2020 р.

Про оформлення висновку ЛКК щодо потреби дитини в домашньому догляді

    Чиє висновок ЛКК довільної форми про потребу ) дитини віком від трьох до шести років у домашньому догляді підставою для обов'язкового надання роботодавцем за зверненням працівника відпустки без збереження зарплати для догляду за дитиною?
М. Рябоконь, Полтавська обл.


     Відповідь. За частиною 6 і 7 ст. 179 КЗпП та п. З ч. 1 ст. 25 Закону України «Про відпустки», якщо, зокрема, дитина потребує домашнього догляду, жінці або іншим особам (батькові дитини, бабусі, діду чи іншим родичам, які фактично доглядають за дитиною) в обов'язковому порядку надається відпустка без збереження заробітної плати тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку.
    Підставою для надання такої відпустки є заява працівника та медичний висновок про потребу дитини в домашньому догляді.
    Законодавством не встановлено прямих обмежень щодо способу підтвердження потреби дитини в домашньому догляді виключно однією формою (зокрема, формою № 080-1/о). Висновок ЛКК. оформлений у встановленому порядку, також може вважатися підставою для використання права на відпустку без збереження заробітної плати.

Джерело: Про оформлення висновку ЛКК щодо потреби дитини в домашньому догляді // Праця та зарплата - 2020. - № 7. - С. 19.
Газета знаходиться у відділі документів із гуманітарних наук ЧОУНБ ім. В. Г. Короленка за адресою просп. Миру, 41

Немає коментарів:

Дописати коментар